Voedingsadvies

Zoals de oud Griekse arts Hippocrates al verkondigde; laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.

We hebben voeding nodig om te overleven, maar ook om fit en energiek te blijven. Voeding is essentieel voor een goede lichamelijke gezondheid. Door de juiste keuzes op het gebied van voeding te maken, kun je je lichaam de mogelijkheid bieden gebruik te maken van het vermogen zichzelf weer in balans te brengen. Maar wat is de juiste voeding voor jouw lichaam? Voedingstekorten komen veel voor, óók als er wordt gegeten volgens de bestaande richtlijnen.

Dit komt doordat veel producten steeds minder voedingsstoffen bevatten, b.v. door groei op voedingsarme bodems. Maar ook het toevoegen van lichaamsvreemde stoffen en de onnatuurlijke bereiding van voeding leiden tot een lagere voedingswaarde. Daarnaast haalt niet iedereen de aanbevolen minimale inname van groente en fruit. Hierdoor kunnen chronische klachten ontstaan als vermoeidheid, intoleranties of zelfs allergieën.

Het probleem is dat wij ons er onvoldoende van bewust zijn in welke voedingsmiddelen de essentiële stoffen zitten. Maar hoe weet je nu welke voeding een gunstig effect heeft op je lichaam en welke juist niet?

Een orthomoleculair therapeut gaat dieper in op voeding en zoekt naar de beste combinatie voedingsstoffen, vitaminen en mineralen om een optimale gezondheid te bereiken, dat is dan ook mijn doel. Welk voedingspatroon voor jou geschikt is, bepalen we aan de hand van je klachten. Mijn voedingsadvies is persoonsgebonden en kan ik eventueel aanvullen met supplementen. Ik adviseer geen dieet maar een structurele verandering van je voeding.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?