Pompoenpitten

Wist je dat pompoen pitjes supergezond zijn?

Ze bevatten weinig calorieën, gezonde vetten en zitten vol eiwitten! Ben je dus op zoek naar een plantaardige eiwitbron, eet pompoenpitten.
Ze bevatten maar liefst 19 gram eiwitten per 100 gram. Maar ook bevatten ze vitaminen, vezels & mineralen zoals zink, kalium en magnesium, en nog meer…

Pompoenpitten bestaan voor ongeveer 45% uit goede vetten. 80% daarvan zijn onverzadigde vetzuren oftewel ‘goede vetzuren’. Die goede vetzuren helpen bij bv een snelle genezing van wondjes, huidproblemen, allergische symptomen en ontstekingen. Ook kunnen deze onverzadigde vetzuren bijdragen aan een lagere bloeddruk. De overige 20% vetten zijn fytosterol. Dit zijn vetten die voorkomen in planten en die 0a je cholesterol laag houden.

Pompoenpitten zijn rijk aan vitamine E en antioxidanten. Antioxidanten beschermen je weefsels en je DNA in je cellen tegen vrije radicalen. Schade van buitenaf zeg maar. Een belangrijke antioxidant in pompoenpitten zijn carotenoïden, ook wel vitamine A genoemd. Deze geeft je een mooie huid, is goed voor je ogen en boost je immuunsysteem.

#gezondeleefstijl #gezondeten #lekkereten #vegan#sportvoeding #mineralen #vitamines #plandbased #lekkergezond

Wil je meer informatie of een afspraak maken?