Magnesium tekort

Onderzoek schat dat tot 80% van de bevolking een tekort heeft aan een van de meest vitale mineralen op aarde: magnesium.

Een magnesium tekort kan tot vervelende gevolgen lijden zoals b.v. een verhoogd risico op hart en vaatziekten, diabetes 2, migraine, spierkrampen, migraine, verergerde PMS klachten.

Wist je dat antibiotica, diverse medicijnen, alcohol maar ook het geregeld drinken van cola de opnamen van magnesium vermindert?

Zelfs als je een goed uitgebalanceerd eetpatroon hebt, kun je nog steeds een magnesiumtekort hebben door een slechte opname van magnesium en door uitputting van voedingsstoffen in de gewassen. Magnesium tref je aan in avocado’s, cacao, noten (paranoten) zaden, groene bladgroenten.

Hoge bloeddruk verhoogt het risico op een beroerte, hartaanval, nierziekte en chronisch hartfalen aanzienlijk. Talrijke levensstijlfactoren kunnen bijdragen aan hoge bloeddruk, maar voor veel mensen zit het resultaat van een laag magnesiumgehalte in hun eetpatroon. Volgens verschillende diepgaande onderzoeken kan magnesiumsupplementen een hoge bloeddruk aanzienlijk verlagen.

Eetpatroon en lichaamsbeweging zijn niet genoeg om diabetes type 2 te behandelen of te voorkomen als je weinig magnesium hebt. Magnesium helpt mensen met diabetes type 2 wel door de nuchtere insuline te verlagen, de insulinegevoeligheid te verhogen en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Magnesium is een belangrijke en veelvoorkomende elektrolyt in het menselijk lichaam, wat betekent dat het essentieel is voor iedereen die actieve levensstijl heeft om de juiste magnesiumgehaltes te handhaven. Het is best normaal om pijn te voelen na het trainen en afbreken van je spieren. Beenkrampen en chronische spierpijn zijn echter vaak het teken van een magnesiumtekort. Waarom zou je spierkrampen niet in de eerste plaats voorkomen, in plaats van ze te behandelen nadat ze zich hebben voorgedaan?

 Fibromyalgie veroorzaakt chronische pijn en vermoeidheid in het lichaam, evenals slaapproblemen en hersenmist. Helaas zijn de oorzaken van pijn nog steeds onduidelijk. Nieuw onderzoek heeft echter ontdekt dat mensen met fibromyalgie vaak een ​​laag magnesiumgehalte hebben en een gebrek aan andere essentiële mineralen. Een recente studie wees uit dat supplementen met magnesium niet alleen het aantal gevoelige punten op het lichaam verminderde, maar ook de ernst van de pijn in die gebieden verminderde.

Extra magnesium suppletie helpt je spierkrampen en hoofdpijn verminderen maar ook je stress en spanning. Je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2> Je slaap kan verbeteren en zelfs je humeur zal verbeteren.

Er zijn diverse magnesiumverbindingen die in supplementen worden gebruikt. De ene vorm is beter dan de andere. In het algemeen is magnesium uit een supplement beter opneembaar dan magnesium uit voedingsmiddelen en dat komt omdat de magnesium in voeding gebonden is aan allerlei stoffen waardoor onze spijsvertering flink veel moeite moet doen om magnesium op te nemen.

De effectiviteit van magnesiumsuppletie wordt bepaald door de juiste keuze te maken bij een specifieke behoefte. De best opneembare vormen zijn Magnesium tauraat, malaat, bysglicinaat of citraat. Laat je hier goed over informeren. 

 

 

Wil je meer informatie of een afspraak maken?