EMB-bloedonderzoek

Meten is weten

Ons bloed is in feite het transportsysteem van ons lichaam. Dagelijks stroomt de vloeistof duizenden keren rond door onze bloedvaten. Het vervult een essentiële rol door het vervoeren van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen naar de juiste organen en cellen. Daarnaast is het onze interne temperatuurregelaar en het middelpunt van ons afweersysteem.

Ons bloed kan ons ontzettend veel vertellen over onze gezondheid.

De EMB test is een energetische testmethode waarbij er door middel van een vingerprik bloed wordt afgenomen. Bij dit onderzoek wordt  met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed en het eerder opgetekende (klinisch) verhaal van de patiënt. Ook wordt gecontroleerd op een aantal complementaire waardes. Deze testmethode geeft een uitslag waarbij de bloedwaarden van rode en witte bloedcellen maar ook trombocyten (hematologisch bloedonderzoek) worden weergegeven. Verder geeft de test methode inzicht in optimale waardes qua vitaminen en mineralen en eventuele absolute tekorten.

Waarden die met dit onderzoek naar boven kunnen komen zijn onder andere: 

  • Vitaminen- en mineralentekorten
  • Darm- en leververstoring
  • Vrije radicalen en toxiciteit
  • Virale en bacteriële belasting
  • Pancreasinsufficiëntie
  • Hormoonbalans

Slechts enkele druppels bloed verschaffen dus uitgebreide informatie over de conditie van je gehele systeem. Ik vertaal deze uitslag van het laboratorium naar een uitgebreide analyse en advies. Hiermee leer je bewuster kijken naar je voedingspatroon en leefstijl.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?